Interieur en design: de woonwinkel

Jouw eigen plekje

Jouw huis in jouw eigen plekje. Het is de plek waar je na een lange dag thuiskomt en tot rust komt en waar je tijd doorbrengt met de mensen die het dichtst bij je staan. Het liefst wil je natuurlijk een huis dat een direct reflectie is van wie jij bent als persoon en een inrichting waar jij je helemaal fijn bij voelt. Of je nu houdt van felle kleuren, rustige aardetonen, een grote comfortabele bank of juist een minimalistische design: het kan en mag allemaal in jouw eigen huis. Ga je een ruimte of een huis opnieuw inrichten dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Breng eens een bezoek aan een woonwinkel, laat je inspireren door de laatste trends in de magazines en kijk eens wat woonprogramma's op televisie. Wat spreekt je aan? Wat staat je juist niet aan? En wat vind jij belangrijk of onmisbaar in huis? 


Hoe richt je jouw huis in?

Hoe je een ruimte inricht is van veel factoren afhankelijk. Natuurlijk is persoonlijke smaak de belangrijkste factor om mee te nemen. Wat vind jij mooi aan texturen, kleuren en vormen? Geef je een voorkeur aan een minimalistisch interieur of houd je van bonte kleuren en texturen? Zijn jouw favoriete meubels van Scandinavisch design of voel jij je prettiger bij ontwerpen van eigen bodem? Als je eenmaal hebt bepaald wat jouw smaak qua inrichting is en welke kleuren de boventoon zouden moeten voeren in huis is het tijd voor de volgende stap. Hoe kun je de ruimte zo effectief mogelijk inrichten. Hierbij houd je rekening met de vorm van de kamer, de functie van de kamer, de huisgenoten en eventuele huisdieren en de lichtinval. Al deze factoren spelen een belangrijke rol bij de inrichting van de kamer en de kleuren en meubels die uiteindelijk in de ruimte komen te staan. In goed overleg met de andere huisgenoten of gezinsleden ontstaat zo een ruimte die helemaal bij de wensen aan sluit.


Hulp bij het design

Zie je door de bomen het bos niet meer of laat je graag jouw huis of kantoor inrichten door een professional? Dan zijn er diverse manieren om hulp in de arm te nemen. Natuurlijk kun je kiezen voor een professionele binnenhuisarchitect of -stylist, maar verken ook zeker eens de mogelijkheden bij jouw favoriete woonwinkel. Steeds meer winkels bieden de mogelijkheid om advies op maat te leveren of hebben een stylist in dienst die, eventueel tegen een vergoeding, kan helpen bij het inrichten van een ruimte en het kiezen van passende meubels, accessoires en kleuren.

Tip: Ijtsma

Delen